A fotózás művészete mindenkié

Tudjátok, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be a művészetek az életemben. Már eleve egy ilyen családba születtem bele, ahol szinte mindenki valamelyik művészeti ág jeles képviselője. Már rajtam is hamar kiütközött, hogy nagyon jó a kézügyességem és szépen énekelek.

Ezek mellett az adottságnak számító gyökerek mellett érdekelni kezdett a fotózás művészete is. Szeretem nézegetni a jól elkapott pillanatokat. Ma már az okos telefonokkal a zsebünkben semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy valamit lekapjunk, ami szerintünk abban a pillanatban különleges és megörökítendő az utókor számára. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak szívesen megosztanánk azokkal is ezt az élményt, akik valami miatt nem lehettek akkor ott.

selfie box

Talán pont ezért tetszik nekem a selfie box is. Ez egy olyan masina, ami elé ha leülünk, rögtön csinál rólunk egy képet. Ezt ki is lehet nyomtatni, vagy digitálisan is fel tudjuk használni, ha például meg szeretnénk osztani valamelyik közösségi média felületünkön. A cég, amelyiktől ezt ki lehet bérelni, mindenféle kiegészítő eszközt is biztosít mellé: kalapokat, parókákat, vicces szemüvegeket vagy akár papír bajuszokat is. Ezen az oldalon lehet megtalálni őket. A selfie box mellé érdemes még fotófalat is kölcsönöznünk tőlük. Ennek plusz költsége van, de megéri, mert még kreatívabb képeket tudunk készíteni a segítségükkel. Vannak virágos, csillámos, tűzijátékos, vagy akár farakásos háttereik is, ami közül az alkalom függvényében tudunk választani. Érdemes minél hamarabb, mert mindegyikből csak egy van és nem jó érzés, ha valaki más lecsap rá az orrunk előtt, aki ugyanazon a napon akarja felhasználni.

Nagyon jó program lehetőség lehet esküvőkre, céges partikra, csapatépítőkre vagy táncos bulikra is. Az ár az időtartam függvényében alakul. 4 óra esetében 79 ezer Ft, 6 órára 99, míg egy 8 órás etap 119 000 forintunkba kerül. Ez magában foglalja a folyamatos személyi asszisztenciát, a korlátlan fotó elkészítését és kinyomtatását is. Azért különösen jó, hogy végig velünk van a rendezvény során egy szakértő, mert az elején beüzemeli az eszközt, majd segít a vendégeknek a használatban, míg végül, ha úgy ítéljük meg, hogy túl kicsi csomagot választottunk, akkor a helyszínen arra is van lehetőségünk, hogy hosszabbítsunk rajta. Ez óránként 13 000 Ft-ba kerül. Ehhez még érdemes hozzá kalkulálni a fotófalat, amit korábban említettem, aminek az ára 15 000Ft egy alkalomra, attól függetlenül, hogy az hány óra hosszúságú.

Bár ez nem egy túl bonyolult gépezet, kellő kreativitással ezzel is születhetnek művészi fotók, amik aztán mindig az adott eseményre emlékeztetnek majd minket. Már csak azért is, mert arra is van lehetőségünk, hogy egy olyan felirat vagy keret jelenjen meg automatikusan a képeken, amit mi álmodunk meg. Egy esküvő esetében ilyen lehet az újdonsült házaspár neve és a nagy nap dátuma: például Kriszti és Kornél 2021. március 8. Vagy egy céges rendezvény esetében rátehetjük a cég logóját, akár az alkalom megnevezését is, például Tesco karácsonyi parti. Egy csapatépítőnél el tudom képzelni, hogy mondjuk egy sport klub mottóját, vagy szlogenjét tüntessük fel, ami később is motiválólag hathat a játékosokra.