Vigyázzunk a festményeinkre!

A művészet jót tesz a léleknek. Ezt mi magunk is megtapasztalhatjuk, ha egy stresszesebb időszakban elolvasunk néhány verset vagy novellát, ellátogatunk egy galériába, vagy meghallgatunk néhány zenét. A művészet segítségével közelebb kerülhetünk másokhoz és önmagunkhoz, megnyugodhatunk, elgondolkodhatunk egy téma kapcsán, és persze gyönyörködhetünk egy másik ember alkotásán. Sok ember tart otthon könyveket, festményeket és persze lemezeket is, ám kevesen gondolnak bele, hogy ezeknek könnyen bajuk is eshet.

Van két barátom, Rita és Bálint. Nagy festészetrajongók, és bizony szomorúan mesélték az előző héten, hogy majdnem teljesen tönkrement az előszobájukban lévő gyönyörű tájkép. Egyik reggel arra lettek figyelmesek, hogy a kép mögül csordogál valami. Mint kiderült, az a valami nem más, mint víz, és azért csordogált, mert megrepedt a festmény mögötti falban futó vízvezeték. Ez van – gondolták, majd a festményt gyorsan leemelték, elvitték megtisztíttatni és újrakereteztetni, majd kihívtak egy vízvezeték szerelőt. A szakember megállapította, hogy nagy szerencséjükre még csak egy nagyobb repedés volt a csövön, de ha teljesen eltört volna, akár az egész előszoba elázhatott volna.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében – írjuk be gyorsan ilyenkor a keresőbe, és közben arra gondolunk, hogy bárcsak rendszeresen átnézettük volna a lakásunk vízvezeték hálózatát. Hát igen. Bárcsak.

Nincs azonban minden veszve akkor sem, ha már beütött a krach, a vízszerelés.net munkatársai akár egy órán belül kiérkeznek a helyszínre, ha sürgős probléma adódott. Foglalkoznak vízszereléssel (vízvezeték javítás, WC szerelés, kádfelújítás, csaptelep csere, mosdó csere, bojler csere), csatornázással, csőtörésekkel, duguláselhárítással, csatornakamerázással vagy – ez talán a legaktuálisabb – fűtésszereléssel. Amennyiben vészhelyzet van, és az ügyfél SOS vízszerelést Budapesten és Pest megyében kér, akkor akár egy órán belül is megérkeznek a helyszínre, és megkezdik a hiba elhárítását.

Különlegesség, hogy az érdeklődők szinte minden vízvezeték szerelést érintő témában olvashatnak egy-egy hosszabb, szakmai cikket. A csőtörésről például leírják, hogy akármelyikünk életterében megtörténhet, de vannak figyelmeztető jelek és persze okok is. A csőtörés okozói lehetnek az elöregedett, rozsdás csövek, a kemény víz miatt kialakult vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméret, a hibásan felszerelt toldások, a nem megfelelő víznyomás és persze a fizikai behatások is. A figyelmeztető jelek közé pedig az elázott, máló falak, a nedvességtől salétromosodásnak indult, penészes felületek, az elárasztott vízakna, a burkolat (vagy éppen egy festmény) mögül szivárgó víz, a nedves, sötétebb falak és a folyamatosan pörgő vízóra tartozik.

A vízszerelés.net munkatársai a honlapjuk tájékoztatása szerint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és alapos profi munkát végeznek. Ennek hatására a szerelés hosszabb időt vehet igénybe, mint amennyit megszokhattunk más szerelők esetében, de a munka minősége miatt megérheti. Eredeti, minőségi alkatrészekkel dolgoznak, és a munkájukra több éves garanciát vállalnak, ezért biztosak lehetünk benne, hogy nekik is érdekük, hogy amit egyszer megjavítottak, az jó ideig ne menjen tönkre ismét. Számlájukat a biztosítótársaságok is elfogadják. Ha úgy döntesz, hogy a vízszerelés.net munkatársait választod, nincs más dolgod, mint írni nekik egy visszahívást kérő üzenetet a honlapjukon található üzenetküldő boxon keresztül, vagy felhívni őket a weblapjukon olvasható telefonszámon. Nem kell pontosan tudnod a hiba okát: elég, ha válaszolsz a vonal tulsó felén lévő szakember egyszerű kérdéseire, és ő egy telefonbeszélgetés alatt megállapítja, hogy mi lehet a hiba oka. Jó hír lehet, hogy éjjel-nappal fogadják a hívásokat.