A kivitelezőnek sikerült meggyőznie, műanyag nyílászáróim lesznek

Az építészet is egyfajta művészet. Sokszor nézegetem a régi épületeket, és közben azon elmélkedem, hogy mennyi időbe és fáradtságba telt az apró kis díszeket kidolgozni. A mostani épületeknek egészen más már a stílusa, de azok is lehetnek impozáns műalkotások.

Az én házamat a tavaly kezdték el építeni. Minden apró folyamatnál szeretek jelen lenni, hogy minden úgy alakuljon, ahogy azt én szeretném. Jelenleg az ablakok kiválasztásánál tartok. Mindenképp fa nyílászárókat szerettem volna, azonban a kivitelező, Albin ragaszkodott a műanyaghoz. Egy eléggé nehezen meggyőzhető személy vagyok, mindig ragaszkodok az elképzeléseimhez, de úgy látom, hogy Albi is hasonló karakter, ugyanis nem adta fel. Tegnap a muanyagablakom.hu weboldalt küldte nekem, ahonnan többek között a műanyag ablak méretekről és árairól, illetve az előnyeikről lehet pontos információkat beszerezni.

Megtudtam, hogy a műanyag ablakoknak nagyon jó az időtállóságuk, illetve a hang- és hőszigetelő képességük, egyszerű a beépíthetőségük, valamint a súlyuk is kedvező. Az internetes oldalnak köszönhetően megdőltek a korábbi feltételezéseim is. Az újabb típusú műanyag ablakok miatt már nem indul meg a penészedés, ugyanis a mechanikus vagy a higro résszellőztető meggátolja ezt. Az sem igaz, hogy a műanyag kerettel ellátott ablakok hamarabb tönkre mennek, mint a fa, hiszen a műanyag egy mesterségesen, ipari kémiai eljárásokkal létrehozott anyag, a fa pedig természetes úton lebomlik. Emiatt hamarabb kell cserélni egy fa ablakot, mint egy műanyagot.

Albin elérte a célját, az internetes oldalon olvasottak miatt a műanyag nyílászárók mellett döntöttem. Nem húztam sokáig az időt, a muanyagablakom.hu weboldalon el is kezdtem felmérni, hogy nagyságrendileg milyenek a műanyag ablak méretek és árak.

Természetesen a műanyag ablakoknál is nagyon kell figyelni a méretekre, ha szeretnénk, hogy minden szép és pontos legyen, hogy ne kelljen hibákat és szintkülönbségeket takargatni. Az ablakokat szabványok szerint gyártják, amikre a kivitelezőknek figyelniük kell. Albin biztos figyelembe vette ezeket, hiszen nagyon profi szakember, eddig hibátlanul dolgozott. A műanyag ablak árak többek között függnek a mérettől és a színtől is. Értelemszerűen minél nagyobb egy ablak, annál többe kerül. De a színek is befolyásolják az árat. A fehér műanyag ablak olcsóbb, míg a barna drágább. Én ennek ellenére mindenképp barna ablakot fogok választani, ugyanis a fehér egyáltalán nem tetszik.

Még nem szóltam Albinnak az új fejleményről, hogy mégis belemegyek a műanyag ablakba. Biztos nagyon büszke lesz magára, hogy sikerült meggyőznie.