Látogatás a művészeknél

A múltkor meglátogattuk az egyik nagyon kedves barátunkat, egészen pontosan baráti házaspárt. Imit és Lillát. Nagyon szeretek hozzájuk járni, mert egyrészt gyönyörű helyen laknak, másrészt pedig mindig remekül szórakozunk náluk és totálisan ki tudunk kapcsolódni.

Ők ugyanis igazi művészlelkek. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy Lilla fest, Imi pedig szobrász. Nagyon érdekes, ahogy felhagytak a korábbi munkájukkal, ami teljesen más volt, vettek egy új házat Budapesthez közel és gyakorlatilag a hobbijuknak élnek, vagy úgyis mondhatjuk, hogy azt csinálják, amit valóban szeretnének csinálni. A művészet, a kultúra mindig is az életük része volt, mindig is szerettek ezzel foglalkozni és most teljesen ennek tudják szentelni az életüket.

Emellett nagyon fontos számukra az a környezet, ahol laknak. Pontosan ezért szereltettek be egy hőszivattyút, amit konkrétan a KlimaGlobal.eu oldalról rendeltek meg. Ezzel a hőszivattyúval tudják biztosítani a házuk fűtését télen. Ez egy abszolút jövőbemutató és nagyon környezetbarát készülék, amivel nagy mértékben tudjuk óvni a környezetünket. A hőszivattyú nagyon kevés energiát használ fel, tulajdonképpen csak magához a működtetéséhez van szükség némi áramra, de magának a készüléknek a működési elve az, hogy a környezetből veszi az energiát, amit átalakít és ezzel az átalakított energiával tudjuk fűteni az adott épületet vagy házat.

Amikor úgy döntünk, hogy beszereltetünk egy ilyen készüléket, akkor mindenképpen hosszútávon kell gondolkodni, ugyanis csak így fog megtérülni az ára. Amikor valaki ránéz a készülékre, akkor gyakran megijed, hogy ez milyen zajos lehet. Ez teljesen alaptalan, ugyanis maga a készülék működése nem jár zajjal, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy nem fogunk tudni aludni, mert mondjuk egész éjszaka egy zavaró berregést kell majd hallgatnunk.

A KlimaGlobal.eu által forgalmazott hőszivattyúknak az a nagy előnye, hogy biztosan csatlakoztatható az össze már meglévő modern fűtési rendszerhez. A modern fűtési rendszer alatt ebben az esetben a padló-, fal-, és mennyezetfűtést kell érteni. Ezekhez szinte 100%, hogy lehet csatlakoztatni. Viszont akinek még hagyományos vagy régebbi fűtési rendszere van, abban az esetben mindenképpen szükség van egy helyszíni szemlére, amit biztosít a cég. Azért is van szükség az előzetes felmérésre, mert egy régebbi típusú fűtési rendszer esetében vagy egyáltalán nem lehet csatlakoztani a hőszivattyút, vagy pedig olyannyira megdrágítja az egész folyamatot, hogy gyakorlatilag nem érdemes.

Amikor valaki úgy dönt, hogy szeretné megrendelni a hőszivattyút, akkor nem kell mást tennie, mint felmenni a honlapra. A weboldalon talál egy olyan részt, hogy ajánlatkérés. Ha erre rákattintunk, akkor egy űrlapot kell kitöltenünk olyan adatokkal, mint a nevünk, a telefonszámunk, az email címünk, illetve, hogy melyik városba szeretnénk a kiszállítást és a beszerelést. Ezek mellett pedig egy rövid üzenetet is tudunk írni, amelyben részletesen ki tudjuk fejteni, hogy pontosan mit szeretnénk megrendelni és milyen paraméterekkel.

Nekem nagyon tetszett ez a készülék, így amikor hazaértünk, akkor komolyan fontolóra vettük, hogy mi is megrendeljünk egy hőszivattyút.