Cég, és a biztonság

kave-638244_1280Már több mint egy évtizedes múlttal dicsekedhet a cégünk, és reményeink szerint ez a piacképesség meg is marad sokáig. Szándékosan nem említem a cégünk nevét, mert most nem ez a fontos. Inkább egy tapasztalatot szeretnék megosztani röviden. Mivel nem egy új vállalkozásról beszélünk, remélem a hitelesség elég okot ad arra, hogy elfogadható tanácsot adjunk.

Fizikai veszélyforrások.

Mivel, egy motoros futárszolgálatról beszélünk, mert ez a fő profilja a vállalkozásunknak, így fokozott figyelmet kell fordítanunk, munkatársaink biztonságára. Kiemelten fokozott veszélynek vannak kitéve minden nap munkavégzésük idején. Cégünk minden tőle telhetőt elkövet azért, hogy minimalizáljuk a balesetek, és a sérülések számát. Sajnos sok esetben nem tudjuk kikerülni azokat a forgalmi szituációkból adódó baleseteket, aminek ki vannak téve kollégáink. Aki kipróbálta mér a motorral való közlekedést, tapasztalhatta, hogy igen veszélyes lehet, hiszen egy az autókkal ellentétben instabilabb de fürgébb járműről van szó. Ezért a sérülések is könnyebben előfordulhatnak.  Viszont éppen ezért mindent el kell követnünk, mint munkaadóknak, hogy ezeket minimalizáljuk.

Óvintézkedések.

Pár mondatban összefoglalnám azokat az óvintézkedéseket, amiket cégünk alkalmaz a balesetek elkerülése érdekében, vagy a bekövetkezett balesetek, legkisebb sérülésre törekvésének érdekében. Esetekben a károk enyhítése érdekében.

Felelős munkaadóként, minden esetben, ha új munkatársat veszünk fel, egy úgynevezett teszt munkát végeztetünk vele. Ennek a tesztmunkának az a lényege, hogy felmérjük, mind a vezetési tudását, mind pedig a stressz tűrőképességét a leendő dolgozónak. Ez azért is fontos, mivel a futárszolgálatok egyik ismérve a pontosság, és a gyorsaság, ezért munkájuk során egy megemelkedett stressz helyzetben végzik a feladataikat, és ezt a közlekedésben kell kontroll alatt tartaniuk. Amennyiben, ezeknek a teszteknek, (amiket megjegyzem, szakember bevonásával végzünk), megfelelnek, abban az esetben egy élet, és baleset biztosítást kötünk rájuk. Munkába állásuk előtt, egy speciálisan erre a munkára összeválogatott védőfelszereléssel szereljük fel őket. Ha ez megtörtént, csak akkor állhatnak munkába. Ezeknek a védőfelszereléseknek használatát, nagyon szigorúan betartatjuk, és ellenőrizzük. Cégünk komoly összegeket fordít a biztonságos munkavégzésre, és dolgozóink testi épségére, ezért nem engedhetjük meg, hogy hanyagság miatt ezt bárki is semmibe vegye. Ennek az eredménye, hogy több gyártó is felkért hogy teszteljük termékeiket. Védőfelszereléseket, amiről a dolgozóink, mint felhasználók elmondhatják a véleményüket, és a kritikájukkal segíthetnek a fejlesztésekben. Így ők is magokénak tudhatják a piacon megjelenő legújabb védőfelszereléseket.

Tesztelés.

Gyártó cégek mindenféle védőruházattal, és különböző védőfelszerelésekkel látják el dolgozóinkat, hogy véleményezzék azokat és teszteljék a mindennapos használatban. Egy motoros kabát, vagy nadrág esetében, rengeteg szempontot figyelembe kell venni a külsőségeken kívül. A kényelmes viselés, és a védőképesség elengedhetetlen, és ezt csak ilyen formában lehet kipróbálni. Nagyon fontosak a bukósisak tesztek, amik azért egy kicsit másként működnek a tesztelési folyamatban. Hozzánk csak törésteszt elvégzését igazoló dokumentációval kerülhet további tesztelésre. Mi tulajdonképpen a kényelmi, a praktikai oldalról vizsgáljuk ezeket a sisakokat. Ez nagyon fontos, hisz egy ilyen kockázatnak nem tehetjük ki a dolgozóinkat. Mivel fokozottan figyelünk ezekre a dolgokra, ezért a teszteket megrendelő cégekkel kötött szerződésekre is fokozott figyelmet fordítunk. Ez nem is lehet másként.

Eredményes biztonság.

Azzal a szemlélettel, amivel a dolgozóink biztonságát szavatoljuk, elértük, hogy a védőfelszereléseket gyártó cégek egyre nagyobb bizalommal, fordulnak hozzánk, és szakértői véleményként kezelik azokat a kritikákat, amiket munkatársaim fogalmaznak meg a termékeikről. Sok esetben változtatásokra tudtunk véleményt formálni, és vélemények tükrében került a piacra az adott termék. Ezek mindig büszkeséggel töltik el mind a munkatársaimat, mind pedig engem, hisz részesei lehettünk ennek a nagyon fontos iparágnak. Mert a biztonság az első

A hozzászólás nem engedélyezett.