Esztétikus fűtőpanelek – ez is lehet művészet

Az egyetemen sok közös órám volt az ipari termék- és formatervező szakos hallgatókkal úgyhogy néhányukkal egészen barátivá vált a viszony. Annyira lenyűgözött mindig az a fajta munka, amit ők csináltak… Gyakorlatilag művészi tervezés, mérnöki szemmel. Ebből pedig nagyon komoly műszaki csodák tudtak születni, amik amellett, hogy rendkívül esztétikusak, természetesen maximálisan funkcionálisak is voltak.

Számomra ennek az esztétikumnak és funkcionalitásnak az egyik legszebb és legjobb példája a fűtőpanelek. Számomra ezek az eszközök egyszerre töltenek be olyan szerepet, ami a fenntartható háztartások szempontjából manapság elengedhetetlen, miközben szó szerint díszítik az otthonokat. Rendkívül gazdaságos fűtési opciót biztosítanak, csak a megfelelő elhelyezést kell gondosan kitalálni, de ebben készséggel segítenek a hozzáértő szakemberek, például a KlimaGlobal-nál. Megéri ezeket a paneleket működtetni, mivel a teljesen elektromos üzemeltetéséből adódóan hogyha elérhető valamilyen alternatív, megújuló erőforrásból származó villamos energia a házban, akkor ez a fajta fűtési módszer ingyenesen működtethető.

Mivel nincsenek benne forgó-mozgó és ezáltal kopó alkatrészek, amellett, hogy teljesen csendben tud üzemelni, azt is el lehet mondani, hogy nagyon hosszú életciklussal tervezik őket. Hiszen ezek tudnak lenni az elsődleges amortizációs források, márpedig ilyen alkatrészek ebben az esetben nincsenek. Tehát ha egy elektromos fűtőpanelbe ruházunk be, akkor hosszú időre letudhatjuk a fűtés kérdésének problémáját. Ráadásul olyan módon – persze hogyha magunknak termeljük az áramot – hogy teljesen függetlenek tudjunk maradni minden külső tényezőtől. Tehát ha például elzárják az országba érkező gázvezetékeket, akkor sem vagyunk ennek a helyzetnek kiszolgáltatva.

Ami pedig az esztétikumot illeti, a fűtőpanelek gyakorlatilag minden környezetbe illenek annak köszönhetően, hogy a formaviláguk rendkívül egyszerű és elegáns, egy keskeny, vékony lapról beszélünk. Ahhoz pedig, hogy a tökéletes harmóniában legyen a szobával, ahová teszik, egy igencsak széles színpalettáról lehet kiválasztani az ideális színvilágot. Nekem a személyes kedvencem a vörös, szerintem nagyon dögössé tud varázsolni egy egyszerűbb színvilágú teret, de persze minden eset más és más, minden házhoz és személyiséghez más elképzelés illik. Szerintem látogassátok meg a klimaglobal.hu-t és ott megtaláltok minden információt és lehetséges színösszeállítást!