A művészek is szeretnek motorozni?

Egy modern művészeti kiállításon jártam az elmúlt hétvégén, nagyon megfognak minden esetben az új művészeti irányzatok, mindig csodálattal nézek rájuk, mert tudom, hogy valami korszakalkotót hoztak létre, amelyre a későbbiekben büszkék lehetünk, és jó lesz visszagondolni arra, hogy miből is fejlődött ki egy új irányzat. Még az is hozzájárul a művészet iránti rajongásomhoz, hogy új galériák, kiállítótermek is sorra nyílnak, így minden ilyesfajta igényem, kielégítődik egy -egy kiállítás megnyitóval, vagy kiállítás megtekintésével. Egyik ilyen kiállításon hallgattam, egy házaspár, akik arról beszéltek, hogy a pár férfi tagja szeretné letenni motorra a jogosítványt. Kezdetben a pár női tagja nagyon kérkedve fogadta a férfi ötletét, nem gondolta volna, hogy a férfi milyen kiforrott és felkészült mondatokkal készül az ő meggyőzésére. De a nő kihúzta a férfiból, hogy miről is van szó, miért ilyen felkészült a párja. A férfi talált egy remek oldalt, ahol mindent megtalált a motoros jogosítvány árak, tanfolyamok tekintetében. És ezekkel az információkkal felszerelkezve kezdte meg párja meggyőzését, illetve azt, hogy ha nem is fogadja el az ötletet legalább hallgassa meg őt. Azt kezdte el mesélni, hogy ezen fantasztikus oldalon, minden egyes lépés a motoros jogosítvány megszerzéséhez megtalálható a kezdetektől fogva. Minden lépés alaposan, lényegre törően, mindenki számára érthető nyelvezettel, jól strukturáltan szerepelnek.  A döntési lépések annyira jól ki vannak fejtve, például, az első azt takarja, hogy pontosan döntsék el az érdeklődők, hogy milyen kategóriában is kívánnak motoros jogosítványt szerezni, lehetőségük van; AM, A1, A2, A kategóriákban. Amennyiben a kategóriák közötti különbségek érdekelnék az érdeklődőket, az az lenne, hogy más köbcentis motorokra lehet képesítést szerezni, 50 köbcenti, 125 köbcenti, itt még életkori sajátosságok is vannak, a legkisebb köbcentis már 14 éves kortól letehető.

A motoros jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamok árai valamelyest eltérőek, amit a cég a további pontokban, ugyan olyan részletességgel és elánnal meg is mutat. Ez az oldal, pontosabban az innen elérhető cikkek rettentő hasznosak lehetnek a kezdő, motorozni kívánó embereknek, ugyanis tényleg minden, a legkisebb dolgokra is gondolnak.  A második fontos lépésként az az elméleti tanfolyamon való indulást, beiratkozás említi a honlap. Ez pedig nem más, mint a KRESZ tanfolyam, ez a feltétele annak, hogy valaki a forgalomban is kipróbálhatja majd magát. Enélkül sajnos a motorozás tanulása és a jogsi szerzése nem lehetséges. Ha ezt az érdeklődő sikeresen megszerezte, akkor jöhetnek a gyakorlati teendők, majd a forgalomban való közlekedés. És a jogosítvány megszerzése után már lehet is szelni a kilométereket. A pár női tagja még mindig feltétellel fogadta a párja ötletét. És kérdezte tőle, hogy milyen felszerelés kell ehhez a kis új hóbortjához.

A férfi nagyon egyszerűen válaszolt, mivel ezt is már olvasta ezen a nagyszerű honlapon, hogy milyen ruhadarabok ajánlottak és kötelezők feltétlen a motorozáshoz. Ezen ruhadarabok a magas, zárt csizma, egy jó minőségű bukósisak, motoros dzseki, melyben található gerincvédő, motoros kesztyű és térdvédő. De semmi pánik mondta a férfi, hiszen ezen a remek oldalon találhatóak kedvezményes kuponok a motoros ruhadarabokhoz, melyek nagyon nagy százalékos árkedvezményekre jogosítanak. És mire a forgalomba kerülne motorral a férfi, ezeket a ruhadarabokat szépen lassan a kuponok segítségével meg tudják venni. Az oldal a férfire teljesen hatással volt, és reméli, hogy a párját is meggyőzi majd a motorozásról  mire hazaérnek.