Az autós biztonság és a művészet találkozója

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a munkám az életem és ez egyáltalán nem merít ki.  A műtermemben sokan megfordulnak és ezzel mindig színesebbé teszik a napjaimat. Bár a helyszín nem változik sokszor, ha jobban belegondolok, nincs két egyforma napom és szerintem ez az, ami izgalmassá teszi az életemet. Nem kell ugyanazt a monoton munkát végeznem és a munkaórák is rugalmasak: ugyan fiatalkoromban sokszor és sok helyen próbálkoztam, a 8-tól 5-ig tényleg nem nekem való.

Ebben a szakmában az a jó, hogy az emberek mellett a projektek is rendkívül változatosak. Sokan mondják, hogy nem lehet művészetből megélni, de úgy gondolom, erre én vagyok a tökéletes ellenpélda. Rendben, nem tagadom, nem mindig volt egyszerű és sok évembe telt, de mára már kialakult egy olyan biztos vendégköröm, amiből tudok gazdálkodni. Sőt, a „kötelező” dolgok mellett még arra is jut időm, hogy havonta egyszer olyan workshopokat tartsak, amiket az ügyfeleim javasolnak és a témák felkeltik mások érdeklődését is. Ezt egy előzetes felmérés előzi meg, hiszen nekem is fontos, hogy azért ne legyen üres a terem és nyitott vagyok mindenfajta dologra, nem kell feltétlenül egy-egy művészeti ághoz kapcsolódnia. Számomra a lényeg, hogy egy jó kis összetartó közösséget tudjunk kovácsolni, a kellemeset a hasznossal össze tudjuk kötni és akár a kényelmetlen témákat is meg tudjuk vitatni egy kényelmes, művészeti helyszínen.

Az előző hónapban sem volt ez másképp és épp egy új téma után kutattam. Mostanság sok ügyfelemnek született babája, így úgy gondoltam, hogy ez kiváló téma lehet. A termem a város szélén található, de teljesen jól megközelíthető, azonban sokan autóval járnak ki hozzám. Ekkor jutott eszembe, hogy a gyerekekkel való autós közlekedés mekkora kihívást jelenthet az ügyfeleim számára. Bár nekem gyerekem egyelőre nincs, érdekesnek tartottam a témát, így kicsit jobban elmerültem benne és a netes kutatásom alatt ezt találtam: babaverda.hu.

Tapasztalatlanságom miatt teljesen váratlanul ért a lehetőségek széles választéka. Tudtátok, hogy nullától egészen 36 kilogrammig lehet választani a különböző autós gyerekülések közül? És azt, hogy nem mindegy a fejtámla mérete és a dönthetőség sem? Vagy azt, hogy a huzatokat már mosógépben is ki lehet mosni, akár csak a ruhánkat? A különböző színekről és színkombinációkról már nem is beszélve. Az én időmben még minden sokkal egyszerűbb volt és kevesebb választási lehetősége volt a szüleimnek. Az, hogy az jobb volt-e vagy nem persze vitatható… A sok feltétel és megfontolnivaló mellett azért van egy jó hírem is: laikusként is úgy láttam mindenre van megoldás, legalábbis a babaverda.hu-n.

Emlékszem, mikor nővérem keresett a gyerekinek ülést az új autójukba egy pár évvel ezelőtt és hogy sokat tűnődtek, amíg kiválasztották a legmegfelelőbbet, de ezt az átfogó skálát álmomban sem gondoltam volna. Az viszont különösen tetszett az oldalon, hogy a termékeik felsorakoztatása és leírása mellett már rögtön a választásban is segédkeztek a különböző kategóriáikkal és azokon belül is megosztották a tippjeiket, illetve, hogy melyik gyártmány milyen felhasználásra ajánlott: például, ha valaki sokat utazik, érdemesebb egy mobilisabb, könnyebb és dönthető ülést választania. Mindezek mellett számos kiegészítőt is forgalmaznak, például gerinctámaszt, ami segíti a baba fejlődését. Ráadásul az áraikat átfutva is teljesen korrektnek találtam őket.

Amilyen gyorsan elmerültem a böngészésben, olyan hamar jöttem rá, hogy ez tökéletes témájául szolgálna a következő workshopnak. Miután körbekérdeztem az ügyfeleim és családtagjaim körében, kiderült, hogy már néhányan ismerték is a babaverda.hu-t és hasonló pozitív benyomásuk, majd tapasztalatuk is volt velük. Ennek megörülve és ezen felbuzdulva fel is vettem a kapcsolatot a céggel, akik minden további kérdésemre is készségesen válaszoltak, ezzel is elősegítve a workshop megszervezését.

Meglepetésemre a workshop teltházas volt és rengeteg tanulságos dolgot tudhattam meg én is annak ellenére, hogy még nincs gyermekem. Egy biztos: amint lesz, már tudni fogom kihez fogok fordulni ha segítségre van szükségem az utazással kapcsolatban.