Akár a kertészkedés is lehet művészet

A legtöbbeknek, ha a művészet kerül szóba, akkor a festés, rajzolás, szobrászkodás és más hasonló klasszikus művészeti ág jut az eszébe. Pedig szerintem a művészetet nem lehet ilyen egyszerűen behatárolni. Sok mindenben meg lehet találni a művészi értéket, ilyen volt nekem a kertészkedés. Eleinte csak virágoskertem volt, elegendő volt megtanulni, hogy melyik virág mit szeret pontosan. Azonban, ahogy egyre ügyesebb lettem, próbálkoztam egyszerűbb haszonnövényekkel, majd végül gyümölcsfákkal is. Igen ám, de arra nem igazán gondoltam, hogy a gyümölcsfákat egy idő után metszeni is kell, úgyhogy nem volt meg hozzá a megfelelő eszközöm. Modern ember lévén az internethez fordultam, és az ágazófűrész kulcsszóra kerestem rá. Viszonylag gyorsan a gazdabolt.hu oldalán találtam magam, és nagyon megtetszett az ottani kínálat.

De nem csak ágazófűrészt találtam ott, hanem nagyon sok más hasznos dolgot, ami a kertészkedés során az embernek jól jöhet. Például nagyon jó minőségű szerves tápoldatot a növényeimhez olyan nagy kiszerelésben, amit eddig nem nagyon láttam. Sokkal egyszerűbb egyszerre így megvenni a tápoldatot, mint viszonylag gyakran újra és újra megvenni a boltban. A termékek részletes leírását is el lehet olvasni, illetve a tápanyag esetében a pontos összetételt is. Szerintem árban is nagyon kedvező volt. Az sem utolsó szempont, hogy fel van tüntetve, hogy nagyjából mennyi idő alatt várható a kiszállítás, így sokkal jobban tudunk kalkulálni. Az ágazófűrész esetében nekem is jól jött ez, hiszen az a termék alatt is ott volt, hogy mikorra várható, hogy megkapom a csomagom, így például be tudom tervezni, hogy amíg nem kapom meg az ágazófűrészt, addig kigyomlálom a virágos kertem és a veteményesem. Személyes átvételre is van lehetősége annak, akinek a közelében van a gazdabolt.hu egyik telephelye, ugyanis kettő van neki. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor a megrendelt termék akár aznap is a kezünkben lehet. Azonban szem előtt kell tartani, hogy a kettő közül csak az egyik telephely látogatható akárki számára, a másikra a belépés engedélyhez kötött.

A gazdabolt.hu fent van néhány közösségi média platformon, mint például a Facebook, Twitter, Instagram vagy Youtube. Ez utóbbin saját csatornájuk van, ahol videók találhatók meg mindenféle kertészkedéssel kapcsolatos témában. Az a vicces, hogy erre előbb bukkantam rá, mint a Gazdabolt TV – re a weboldalukon, ahol szintén ezek a videók vannak fent, holott az első alkalom óta többször rendeltem már tőlük. Valahogy mindig elkerülte a figyelmemet. Viszont érdemes rákattintani erre a lapfülre, mert a videókat itt akár téma szerint is megnézhetjük.  Az oldal tetején van egy csomó címszó, ahol, ha az egyikre rákattintunk, akkor a rendszer csak az adott témával kapcsolatos videókat fogja behozni. Én például rámentem a darázs címszóra, és két videót dobott ki, az egyik a darázs problémákról szól, a másik pedig a darazsak elleni védekezés lehetőségeiről szól. Mindenkinek tudom ajánlani, azoknak is, akik gyakorlottak a kertészkedésben, mert szerintem mindig lehet új információkra bukkanni.

A rendelt ágazófűrész nekem nagyon bevált, szépen karban tudom vele tartani a gyümölcsfáimat. Az ominózus első rendelés óta már nagyon gyakorlott vagyok, mondhatni törzsvásárló, ami a kertészkedéshez kell, csak innen rendelem. Sokkal egyszerűbb egyszerre mindent beszerezni egy helyről, mint külön – külön boltba járni és megvenni őket egyesével. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani a gazdabolt.hu – t.