A test gyógyulásának művészete

Annyi mindenre tekinthetünk művészetként a mindennapokban… De művészeti területen tevékenykedő szakemberként elsősorban abban hiszek, hogy a falakat kéne lebontani, ami mindezt a világot körbeveszi. Ezért is örülök minden olyan hivatásnak, elköteleződésnek, amely más területeket kapcsol össze a művészettel. Ilyen például a művészetterápia is, ahol a művészet segítségével érthetjük meg jobban önmagunkat és a lelki működésünket azzal, hogy alkotunk. De létezik ezen belül táncterápia és irodalomterápia is például, és ezeket természetesen vegyesen is lehet alkalmazni egy workshopon vagy csoportos foglalkozáson belül. Akár olvasunk, akár mozgunk, akár írunk, akár festünk vagy rajzolunk, olyan témákat érinthetünk általuk, amelyek mindannyiunk életében fontosak, és akár fájdalommal kísértek. De a művészetterápián túl abban is feltétlenül hiszek, hogy el lehet vinni egy művelődési házba is absztrakt kiállítást, és hogy gyerekekkel is meg lehet szerettetni a klasszikus zenét például. Ezek a határok, amik a fejünkben vannak, a legtöbbször mesterségesen kreáltak, és akarva-akaratlan nevelik belénk őket. Pedig a művészet összeköt…

A mozgás öröme is összeköthet, legyen az egy gyógytorna újpest környékén, vagy Budapest más részén, a lényeg: a Therapy4U csapatánál meggyőzőbbel én még nem találkoztam. Többszörös bokasérülés után jutottam el végre hozzájuk, ahol úgy érzem, igazán megfelelő segítséget kaptam ahhoz, hogy fájdalmak nélkül élhessek. Amikor beírtam a keresőbe, hogy „gyógytorna újpest„, még nem tudtam, mire számíthatok, de aztán, ahogyan rábukkantam a therapy4u.hu-ra, már éreztem, hogy jó helyen járok. Mivel semmit nem tudtam róluk mindaddig, ezért elhatároztam, hogy töviről hegyire átvizsgálom. Nagyon jü hangulat áradt egyébként az oldalból már az első pár pillantás után is: igényes, modern megjelenésű weboldalról van szó, amelynek színei igencsak bizalomgerjesztőek, és kapcsolódnak is az egészséghez, tehát még ezzel is jól üzennek úgymond a leendő ügyfeleknek. Megmondom őszintén, hogy még ilyen helyről sem hallottam korábban, ami gerincterápiás stúdió és medical fittness stúdió, sőt, először utóbbit nem is tudtam nagyon hová tenni. Aztán a csapat megismerésekor megvilágosodtam: többek között a team-et erősíti egy személyi edző is, aki például pilatest is tart. Mivel tudom, hogy a core izmok szerepe mennyire fontos az alapvetően jó testi működésünkhöz, ezért ez a lehetőség egyből nagyon megtetszett. Emellett szintén ezen az oldalon jött velem szembe először a Back 2 Balance koncepció, amivel kapcsolatban még olvasgatni is tudtam egy kicsit az egyik menüpontban. Szimpatikus ez a fajta felfogás, amellyel arra koncentrálnak, hogy a kliens a későbbiek során, egyedül is kezelni tudja a fájdalmát és menedzselni a fájdalommentes mindennapokat. Egyszóval edukál is a Therapy4U, ami szerintem nagyon fontos, hiszen nem sok platform van manapság arra, hogy a testünk működéséről beszélhessünk – ha pedig már régóta fájdalmakkal élünk, mindez hatványozottan fontos.

Érdemes a többi, általam nem említett menüpontot is végigkattintani, mert elég egyértelmű képet kaphatunk a therapy4u.hu oldal segítségével, amellyel már el tudjuk dönteni, hogy hozzájuk szeretnénk-e fordulni. Látva a gyógytornászaik „repertoárját”, azaz fő területeit, azt hiszem, nem is kell semmit mondanom, mert magáért beszél a lista, de még az áraikat is megismerhetjük, nem árulnak zsákbamacskát.

Ha tehát amire szükséged van, az a gyógytorna újpest közelében, akkor szerintem keresve sem találhatnál jobbat, mint a Therapy4U szakértő gárdája – én már be is jelentkeztem az egyik gyógytornászhoz egy állapotfelmérésre, alig várom!