Siófoki nyaralás ihlette a naplementés festményeket

A művészet fogalma nagyon tág. Attól függ milyen emberről van szó, mindenki kicsit máshogyan fogja értelmezni. Nekem van egy ismerősöm, aki hosszú éveket dolgozott több multinacionális vállalatnál, és kb. 2 éve úgy döntött kiszáll, és így 3 gyerek után végre csak magára és a kedvenc hobbyjára fog koncentrálni. A hobbyja pedig a festészet volt. Nagyon jó érzékkel van megáldva, így gyönyörű képeket fest, és rengeteg művészi alkotása is született az elmúlt időszakban.

Persze, művészemberként sose volt, nem is lesz, és jelenleg se könnyű boldogulni, hiszen eléggé egy kiszámíthatatlan szakma ez. Neki is rengeteg festményt kell elkészítenie, hogy legyen egy repertoárja, amit majd egyszer be tud mutatni a nagy közönség előtt.

Pont múltkor mesélte, hogy muszály volt kiszakadni a városból, és elutazni egy olyan helyre, ahol ismét szárnyalhat a kreativitása és újra onthatja magából a képeket.

A választása pedig a lenyűgöző, és mindig csodálatos arcát mutató Balatonra esett, egész pontosan egy siófoki apartmant vett ki. Talált egy fantasztikus szállást közvetlenül a Balaton parton, amely ideális volt arra a 3 hétre, amíg lement ötletek gyűjtéséhez, és feltöltődéshez. Elmesélte, hogy az apartman erkélyéből rálátott a Balatonra, így nem egyszer volt olyan nap, hogy a naplementét közvetlenül onnan csodálta, egy pohár borral a kezében, miközben a vásznon megörökítette a ragyogó nap nyugvását.

És valószínűleg, ő volt azon kevés vendégek egyike, aki még az esős napnak is örülni tudott, hiszen ilyenkor egy teljesen más megvilágításból tudta lefesteni, a hullámokkal háborgó tó vizét.

Megemlítette, hogy azért nem csak munkáról szólt ez az inspiráló nyaralás, mert több nap is lement a strandra és esténként is rendszeresen kijárt a nyüzsgő Siófok városába, ahol egy kicsit ki is tudott kapcsolni.

Hazatérve mutatott néhány elkészült festményt, amelyeken sugárzott az erő és a lendület, nagyon jó hatással lehetett rá ez a pár hét. És azt mondta, biztos abban hogy visszatérő vendég lesz ennél a siófoki szállásnál, mert nagyon kényelmes és minden igényt kielégítő apartman kapott.