Fotózás és a pillanatok megragadása

Szenvedélyem a fotózás, elkapni megörökíteni a soha vissza nem térő pillanatokat. Sokszor csak sétálok a városban, megpillantok egy mosolyt, egy házat ahogy rávetül a napfény, és megpróbálom lefotózni. Vannak megrendeléseim, sokat dolgozom fizetésért a megrendelt témában, de munkám is a művészetet képviseli. Kollázsokat is szoktam készíteni, szeretem az életet művész szemmel látni. Barátnőm jóval racionálisabb, sokszor visszahúz a földre, mert szerinte az én művészlelkem gyakran elrugaszkodik a valóságtól. Barátnőm támogatása abban is megnyilvánul, hogy a csekkek befizetését, a számlák rendezését átvállalja tőlem, én kiélhetem művészeti képességeimet a fényképezés világában, ami egyébként az utóbbi időben elég jól hoz a konyhára.

Barátnőm egy ideje rágja a fülem, hogy számomra a bt alapítása lenne a leginkább jövedelmező pénzkereseti forma, látva a megrendelések listáját. Részemről a bt alapítása rendben van, amennyiben a barátnőm utánajár, hogy mit kell tenni, és továbbra is végezhetem imádott munkámat.

Egyik délután a kedvesem mellém ült az asztali gépnél, és behozott egy oldalt, ami a bt alapítása témakörben szerinte a leginkább hasznos információkat tartalmazta. Ellentmondást nem tűrően, hangosan magyarázta az olvasottakat.

A legfontosabb, hogy a bt alapításához két személy szükséges, és mi ketten tökéletesen alkalmasak is vagyunk erre a feladatra. Barátnőm lenne a kültag, jómagam a beltag. A barátnőm tulajdonában lévő lakást szeretné betenni a vállalkozásba, jómagam a tudásommal, munkámmal járulnék hozzá leginkább a bt működéséhez. A bt alapításhoz nagyon minimális összeg szükséges. Barátnőm felolvasta, hogy érvényes okmányokra van szükség, így mindketten átnéztük a személyi igazolvány, a lakcímkártya érvényességét. A barátnőm lakása lesz a cég székhelye, és ő vállalta is, hogy az ezzel járó jogszerűséget igazoló eljárásokat intézi.

Ügyvédre is szükségünk lesz, sok aláírni való vár ránk, és egy ügyvéd jelenléte, útmutatása nélkülözhetetlen lesz.

A linkelt grossoffice.hu oldalon az eddig leírtakon kívül további fontos tennivalókkal szembesültünk. Először is az oldalon található telefonszámon egy konzultációs időpontot kell kérnünk. Majd le kell töltenünk egy adatlapot, és e-mail csatolmányaként a megadott e-mail címre postáznunk. Ezután személyesen kell megjelennünk iratok átadása, aláírás és további adminisztrációs teendők miatt. Majd a cégbírósági beadás után várjuk, hogy értesítsenek a cég bejegyzéséről. Az értesítés e-mailben és telefonon is meg fog történni. Egy ügyfélszámla nyitásra is sor kerül, és e-mailben postázzuk majd a bank részére az e-aktánkat.

A cég székhelyére fognak érkezni a hivatalos levelek. A cég székhelye dönti el, hogy melyik adóhatósághoz, cégbírósághoz fogunk tartozni. Mivel mi ketten lakunk abban a lakásban, amely a cég székhelyeként fog működni, úgy érezzük, hogy ez előnyös számunkra. A barátnőm természetesen igazolja, hogy a bt székhelyeként fog működni a jövőben a tulajdonában lévő lakás.

bt alapítása

Az esetek többségében néhány munkanapot vesz igénybe a cégbírósági bejegyzés. Elhúzódhat a bejegyzés akár tizenhárom munkanapig is, de mivel egyikünknek sem volt még soha semmilyen céges érdekeltsége, valószínű, hogy mi a gyorsabb elbírálás alá fogunk esni.

A bt alapítása sikerességéhez még egy jól hangzó cégnévre is szükségünk lesz, és természetesen szeretnénk megfelelni a leírt kritériumoknak. A cégnévnek három szóból kell állnia, vezérszóból, profilból és cégformából. Mivel ez a feladat egy kis kreativitást is igényel, elképzelhető, hogy ezt a részét a bt alapításnak én fogom átvállalni egyeztetve a barátnőmmel.

Örülök, hogy a kedvesem megmutatta nekem is a grossoffice.hu-t, elkísérem és részt fogok venni az aláírási folyamatokban. Én a továbbiakban arra tudok ígéretet tenni, hogy rengeteg művészi fotót készítek, teljesítem a megrendeléseket, és igyekszem megörökíteni a tovatűnő pillanatokat.