A művészetünk mellett keressünk egy kis pénzt is

A művészet szerintem mindenki életében egy nagyon fontos szerepet játszik. Sokszor abba a hibába esünk, hogy a művészetet csak a festészettel, vagy egyéb, emelkedett önkifejezési módokkal azonosítjuk. Pedig a filmek és sokszor még a videojátékok is művészeti termékeknek számítanak. Egyszerűen csak azt érzem, hogy a művészethez alapból társul egy sznobizmus, ami egy nagyon ártó dolog tud lenni.

A művészet feladata szerintem nem más, mint önmagunk kifejezése és ezen keresztül a kapcsolódás más emberekkel. Ahhoz pedig, hogy ezt elérjük, nem feltétlenül kell egy magányos vár tornyába bezárnunk magunkat. A közérthető művészet egyáltalán nem vesz el az értékéből. Persze annak is megvan a szépsége, ha egy bonyolult dolgot évek után végül meg tudunk fejteni, de összességében sokkal több embert érhetünk el azzal, ha azzal a céllal készítjük a terméket, hogy mindenki értse.

Persze csak művészetből nem lehet és talán nem is annyira érdemes megélni. Én szeretem a munkát és a művészetet külön tartani egymástól és a TopiWork Iskolaszövetkezet segített abban, hogy az iskola mellett is kicsit meg tudjam tapasztalni a munka világát. Eljött a nyár és azt vettem észre, hogy rengeteg időm van, de egy csomó barátom dolgozik, úgyhogy velük nem tudtam lógni. Mikor megkérdeztem tőlük, hogy hol találtak munkát, ők mind a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára irányítottak át.

Fel is mentem az internetre, hogy utánanézzek ennek a helynek és nemsokára meg is találtam őket. Külön tetszett, hogy az oldal legfontosabb funkciójával kezdtek: a keresővel. Sok hely csak húzná az időnket reklámokkal és különböző zavaró ajánlatokkal. A TopiWork Iskolaszövetkezet azonban nem él ilyen olcsó trükkökkel és nem szeretné vesztegetni az időnket.

A könnyű kezelhetőség náluk azt jelentette, hogy egyszerűen csak beírhattam azt, hogy milyen munkát keresek és rögtön kiadott minden olyan lehetőséget, ami megfelel ennek a paraméternek. Én azonban sajnos nem érkeztem ennyire felkészülten, úgyhogy nem igazán tudtam, hogy milyen munkát szeretnék. A TopiWork Iskolaszövetkezet azonban az ilyen „elveszett lelkeknek” is segít. Ahhoz pedig, hogy ezt a segítséget megkapjuk, nem kell mást tennünk, mint egy kicsit lejjebb tekerni az oldalon.

Rögtön megláthatjuk a kategóriák rendszerét, ahol különböző címszavak alá vannak gyűjtve a munkafajták. Nem számít, hogy milyen típusú munkát szeretnénk végezni, a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán biztos találni fogunk valamit, ami megfelel a számításunknak. Én például nyáron nem akartam túl sokat gondolkozni, úgyhogy rámentem a „fizikai” opcióra.

A TopiWork Iskolaszövetkezet oldalával kapcsolatos pozitívumok azonban itt még nem értek véget. Mivel a munkalehetőségek szépen egymás alá voltak szedve. Így azonnal meg tudjuk állapítani, hogy számunkra könnyen megközelíthető-e a munkahely, vagy elégedettek vagyunk-e a bérezéssel. Mert bizony ez is fel van tüntetve, ami számomra egy óriási megnyugvás volt. Már észrevettem, hogy a munka világában a bér és a pénz egyfajta tabutéma. Sosem értettem, hogy ennek mi értelme van és a TopiWork Iskolaszövetkezet nem írat le velünk ilyen plusz köröket.

A TopiWork Iskolaszövetkezet tehát kiváló lehetőséget biztosít bárki számára ahhoz, hogy kicsit betekintsen a munka világába. Ráadásul mindezt komolyabb elköteleződések nélkül tudjuk megtenni, miközben a szövetkezet figyel ránk és megvédi a jogainkat. Én így szereztem meg életem egyik legjobb nyári munkáját, amiből jó sok pénzt félre tudtam rakni a későbbiekre is.