A legjobb koncert

dance-436707_1280Mindig is nagy álmom volt, hogy eljussak, egy igazi nagy koncertre. Arra a nagy csápolós, több ezresre gondolok. Még soha nem voltam ilyenen, te voltál már?

A névnapi ajándék

Évekkel ezelőtt az egyik nyáron, jött Budapestre, a párom egyik kedvenc együttese. Sokat tanakodtam, hogy mit is adhatnék neki névnapjára ajándékba, ami igazán jó lehet, és aminek örülne is? Nyár közepén van a névnapja, a koncert utána hét héttel volt. Szóval úgy döntöttem, megreckírozom, és befizetem, egy ilyen koncertre. Én nem tudtam vele elmenni, mert a kisfiúnk akkor volt pici baba, de azt gondoltam, neki remek ajándék lesz. Meg is vettem elővételben a jegyet interneten, és kinyomtattam neki. Aztán a nevezetes napon, egy borítékba téve adtam neki oda. Először még viccelődött is, hogy mi ez, pénzt kap ajándékba?Aztán amikor egy papírt talált benne, már tudta hogy nem, és jegy formája is volt, csak amíg nem vette ki, nem tudta elolvasni. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit szól hozzá? Miután elolvasta, és felismerte, nagyon örült neki. Kicsit izgultam, hogy nem lesz e gond, hogy én nem megyek, de be kell, hogy valljam, én amúgy sem szeretem a rock zenét, ez az ő egyik „világa”. Én nem vagyok az a hajrázós típus.

Emlékszem, a napra, mikor a koncert volt. Gyönyörűen sütött a nap. A koncert későn volt, a naplementében indult el Budapestre. Könnyű nyári szellő fujt, pont koncertnek megfelelő. Minden nagyon remekül sikerült, összehaverkodott egy társasággal, és remekül érezte magát.

Közös koncert

Most úgy tervezzük, hogy közösen megyünk koncertre. Mivel a baráti társaság elég nagy, így sokan mennénk együtt. Ahogy számolgattuk, úgy harmincan biztosan lennénk, de akkor már érdemes azon elgondolkodni, hogy buszt béreljünk.

A buszbérlés költségét szétosszuk annyi felé, ahányan megyünk, és akkor az nem lesz megterhelő senkinek sem. Így nem lesz az sem probléma, ha valaki elfárad, de még vezetnie kellene hazafelé, vagy netán nehogy bealudjon hazafelé.

Nem vagyunk egy nagyon ivós csapat, de azért biztos, hogy el fog fogyni pár doboz sör, és akkor még az is gond lenne, hogy aki vezet, nem ihat.

A koncert Bécsben lesz, így azért az út is pár óra. Azért ezt oda vissza levezetni, főleg egy pörgős koncert után éjszaka! Hát én sem szeretném.

Bár azon is gondolkodtunk, ha már elmegyünk, akkor lehet ott kellene aludni Bécsben, valami olcsó panziót keresni. Így akkor nem kell vissza rohanni, és még másnap indulás előtt tudnánk egyet sétálni a városban. Én még úgy sem láttam Bécs nevezetességeit, és a csapatból nem vagyok ezzel egyedül. Szerintem, a többiek is örülnének neki.

Ebben az esetben, viszont úgy intéznénk a buszbérlést, hogy csak a busz kérjük, de sofőrt nem, ha lehetséges, ennek utána kell járni még? Így a költségek nem nőnének, csak egy kicsivel, a busz éjszakázása miatt, de sofőr költséget viszont nem kellene fizetnünk.

Egy vezető simán elég oda vissza, ha bevállalja valaki, mert a vezetési idő is bőven beleférne. Talán ez még jobb is lenne, mintha csak jönnénk, meg mennénk.

 

Már nagyon várom, hogy ott legyünk, hiszen ez lesz az első közös koncertünk.  Már csak pár hónap van hátra, addig pedig hangolódunk az estére.

A hozzászólás nem engedélyezett.