Az autószerelés művészet!

Nőként inkább a művészet vonzott, mintsem a műszaki dolgok, így nem csoda, hogy az ecset sokkal jobb barátommá vált, mint a csavarhúzó.
Ezzel alapvetően nem lenne semmi probléma, csak hát nekem is van autóm, ami nemrég el is romlott.

Mondanom sem kell, ez nem az a szituáció, amivel jó volt szembesülni, enyhén szólva is gyomorgörcsöm lett hirtelen. Mivel nem tudtam, kit is hívhatnék, így egyik fiúbarátomhoz fordultam, így jutottam el https://www.metaautoszerviz.hu weboldalára. Azért küldött ide, mert ő már hosszú évek óta ide hordja az autóját, és nagyon meg volt elégedve az itt elvégzett munkálatokkal.

A honlapjuk nagyon tetszett. Bár profi nem lettem attól, hogy próbáltam olvasgatni a leírásokat, mégis sokat segített, hogy minden munkával kapcsolatban egyértelműen leírták, hogyan zajlik, mire kell figyelni, milyen időközönként kell vinni az autót. Mindemellett az árakat sem csak hasra ütés-szerűen képzik, hanem pontos listájuk van. Végre egy hely, ahol nem valami misztikus (átverős) módszer alapján határozzák meg, mennyit fogok fizetni.

Időpontot lehet kérni tőlük online és telefonon egyaránt, ami közül én az utóbbit részesítettem előnyben. Kedvesek voltak velem, és nem problémáztak rajta, hogy nem értek túlságosan az autókhoz. Ők a szakemberek, nem véletlen, hogy elviszem hozzájuk ahelyett, hogy magam nekiállnék szerelni.

2 nappal későbbre kaptam is időpontot, szóval nagyon hamar vihettem a kocsit.
Kedvesen fogadtak, és mondták, hogy nyugodtan megvárhatom, amíg elkészül az autó. Eleinte kicsit vonakodtam elfogadni ezt a lehetőséget, aztán megmutatták a várótermet: tiszta, szép, klimatizált helyiség. Így már rögtön megváltozott a véleményem! Mivel nem csak nem értek az autókhoz, hanem egyenesen zavarnak a koszos, hangos munkálatok, nagyon ódzkodtam a gondolattól, hogy egy műhelyben kelljen várakoznom. Itt szó sem volt erről, nagyon is kulturált, igényes helyet biztosítanak az ügyfelek számára.

Megvártam, amíg megszerelik a kocsit. Nem kellett sokáig várakoznom, ugyanis, mint kiderült, sokkal jobban megijedtem, mint amennyire kellett volna. Egy egészen apró, könnyen cserélhető alkatrész cseréje volt szükséges csupán, semmi nagy javításra nem volt szükség.

Az ár, amit fizetnem kellett, teljesen korrekt volt, ha pedig figyelembe veszem a gyors javítást, akkor kifejezetten olcsónak mondanám.
A szerelővel átbeszéltük a kötelező szerviz menetét és esedékességét is, így mostanra ezzel is teljesen képben voltam. Mindig aggódtam, ugyanis fogalmam sem volt, milyen időközönként kell a kocsit olajcserére vinni, mikor kell állítani a futóművet, a klímatisztítást inkább már hagyjuk is. Ha fulladoztam tőle, akkor elvittem, de hogy mikor illene, azt nem tudtam…

A https://www.metaautoszerviz.hu munkatársai igazi, “nőbiztos” szervizelést végeztek, magyarul mindent átnéztek a kocsimon, mintha csak édesapám tenné, és elmagyaráztak minden fontos tennivalót, amit a kocsim hosszú életének érdekében meg kell tennem.

Azóta is ide járok, megkönnyebbülés, hogy nem kell idegeskednem végre az autóm miatt. Képben vagyok, és tudom, hogy megbízható kezekben van járművem, és mindig biztonságosan utazhatok vele. Szinte már művészet, amilyen szinten a Méta Autószervizben a szerelést művelik!