Halloween, jön a tél

A halloween-i bulikban mindig akad egy-két nagyon kreatív jelmez. Sokszor a párjukkal együtt öltöznek be az emberek, egymáshoz kapcsolódó jelmezbe. A legügyesebbek saját sminket készítenek, egész művészi módon. Élethű sebeket tudnak maszkírozni magukra.

Az idei halloween-ból nekem viszont, nem az ijesztő maskarák, hanem a nagy hideg maradt meg. Eszembe is jutott, hogy mielőtt jönnének a fagyok, le kéne otthon engedni a jacuzzi-t. Nem ilyen egyszerű az egész, mert ki is kell takarítani és minden alkatrészből el kell távolítani a maradék vizet is. Ehhez a művelethez hozzáértő szerelőt szoktam hívni, aki a rendszeres jacuzzi takarítást is végzi nálunk. Már megbízom ebben a vállalkozásban, mindig alapos és gyors munkát végeztek. A szolgáltatásért kért díj sem egetverő, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mégiscsak egy jacuzzi-ról van szó, ami luxus terméknek minősül. Nem szokott semmi gond lenni a medence vízével. Ilyen kis, melegített, pezsgőfürdőkben pedig, már hallottam, hogy előfordulhatnak gondok. A nem megfelelő tisztítás következtében elszaporodhatnak a baktériumok, ami súlyos következményekkel járhat. A fürdőzők meg is betegedhetnek. Szerencsére nálunk ez nem fordul elő soha, mivel mindig megrendeljük a szükséges takarítást.

A jacuzzi takarítása során, először leengedik a vizet. Kiszerelik a fúvókákat, a szűrőt, és azokat is alaposan megtisztítják. A medence falát szintén fertőtlenítik. Az új vízbe is szükséges némi tisztítószer.

Sajnos idén már úgy néz ki, hogy befejeződött az az időszak, amikor fürdeni lehetne kint a medencében. Pedig, ha nem túl hideg az ősz, akkor én ilyenkor pezsgek a vízben a legszívesebben. A kicsit hűvös levegőről királyi érzés belemerülni a forró habokba. Nem szabad azonban, túl sokáig a forró vízben ülni, mert gondolni kell arra is, hogy lehessenek utódok is, akiknek remélhetőleg hasonló élvezetekben lesz része.

Visszatérve a halloween-re, én nem igazán szeretek beöltözni. Valószínűleg azért, mert nem tudok sose elég kreatív jelmezt kitalálni. A neten van rengeteg tipp, de mindenki onnan válogat. Én ilyenkor is ülnék inkább, a jó meleg jacuzzi-ban. Jövő tavaszig, a jobb idők kezdetéig erre nem lesz már lehetőségem. A házba is kellene egy jacuzzi, az viszont tényleg túl nagy luxus lenne. Télen be kell érnem a kádban való fürdőzéssel. Ott is el tudok órákat tölteni. Azért az sem rossz. Pár hónapot kibírok így, jacuzzi nélkül. A fürdőkádba lehet mindenféle fürdősót is tenni, az az egyetlen előnye a jacuzzi-val szemben. Mert abba nem ajánlatos semmit öntözgetni. Hamar beszennyezhetjük a vizet. Néha egy kevés fertőtlenítőszert kell bele önteni, hogy a láthatatlan mikroorganizmusok se tudjanak elszaporodni. Ezért szeretek otthon pezsgőfürdőzni, mert így tudom, hogy gondoskodtam a megfelelő tisztaságról és nem kaphatok el semmiféle fertőzést. Ez a nagy welness fürdőkben sajnos, néha előfordul. Pedig ott is rendszeresen fertőtlenítik, cserélik a vizet.

Az medencét tehát, téliesíteni kell. Megrendeltem a szolgáltatást a szokásos cégtől. Pár nap múlva jönnek. Szépen be lesz takargatva a jacuzzi télre, hogy ne legyen semmi baja. Egy kis pihenést ő is megérdemel, egész évben minket szolgált.

Télen más örömök után kell nézni. Nem messze van egy gyógyfürdő, oda azt hiszem sokat fogunk járni. A vízben való ücsörgés nagyon kényelmes, de talán az úszás egészségesebb. Az uszodában edzek a nyári, Balaton-átúszásra. Megbeszéltük az egyik barátommal, hogy jövőre elindulunk ezen a megmérettetésen. Nem egy olimpiai szám, de azért nekem edzeni kell rá. Így télen sok hosszt le fogok úszni, hogy megfelelő formába kerüljek. Ha sikerül időben felkelni, akkor reggel, munka előtt szoktam az uszodába menni. Olyankor még nincsenek sokan, nem kell versenyezni a sávokban. Pár kilométer és felfrissülve indul a napom. Estére sokkal fáradtabb leszek, mint amikor reggel nem úszok, de cserébe napközben kibírom kávé nélkül is.