Galériában láttam meg a legszebb babakocsit

Hiába van gyerekem, még mindig sokat járok művészeti rendezvényekre. Azt hiszem, nem is tudnék sokáig távol maradni, korábban rendszeresen elmentünk a férjemmel kiállítás megnyitókra, borkóstolókra, színházba és néha még az operába is.

Megszoktam, hogy a művészet az életem része, és hétvégén is leginkább úgy tudtam kikapcsolódni, hogy elmentem egy olyan zenei vagy egyéb kulturális programra, ami érdekelt, vagy pedig a múzeumban néztem a szép képeket. Van olyan barátom, aki azt mondja, hogy akár a neten is meg lehet nézni ugyanezeket a épeket, de nincs igaza, mert egész más élőben látni valamit, mint a képernyőn.

Persze a fiam születésével sokkal kevesebb időnk van, és akkor sem nagyon lehet egy csecsemőt elvinni mindenhová. Például a nagy tömeget nem szereti, sem a nagy zajt, ilyen környezetben nyugtalan lesz. És persze színházba se lehet vinni egy kisebb gyereket, egyrészt mert késő este van, másrészt meg nem lehet elvárni tőle, hogy végig csöndben maradjon. Én is tudom, hogy másokat is zavar, ha éppen műélvezni akarnának, de mellettük egy gyerek folyton hangosan sír.

De a múlt héten végre találtam egy bébiszittert a gyerekhez, és el tudtam menni az egyik ismerősöm galériájába, ahol épp megnyitottak egy új kiállítást. Ugyan délután volt, de mégse akartam a gyereket egy ilyen eseményre vinni. De nem mindenki gondolkozott úgy, mint én, mert láttam valakit, aki elhozta a gyerekét is. Olyan két éves lehetett, kicsit idősebb, mint az én fiam, de egész jól viselte a dolgot. Nem sírt, és a tömeg sem zavarta, az én gyereke bezzeg már rég hisztibe kezdett volna, hogy haza akar menni.

De nem is a gyerek volt az érdekes, hanem a babakocsi, amiben ült. Azt kell tudni, hogy már nagyon rég óta szeretnék egy jó babakocsit, ami minőségi anyagokból készült és lehetőleg strapabíró is. Az se lenne hátrány, ha esetleg átalakítható lenne, így tovább is tudnánk használni, amikor a fiam már nagyobb lesz.

A nő akit a galériában láttam, pont olyan kocsit tolt, amilyet én is szerettem volna. Nem igazán kedvelem, az olyan baba holmit, ami nagyon élénk színű és harsány, és tele van mintával. Az én ízlésem eléggé letisztult, ilyen a lakásunk is, és szeretném, ha a kocsi se lenne majd túl feltűnő, amit veszünk. Ennek a babakocsinak kellemes szürke színe volt, és a formája is tervezettnek tűnt, valamint masszívnak. Egy szóval pontosan megfelelt volna. Nem vagyok olyan típus, aki csak úgy odamegy valakihez, egy ismeretlenhez, és elkezdi kérdezgetni. Egy kiállításon amúgy se nagyon illik ilyet csinálni. De annyira tetszett a kocsi, hogy mégis megpróbáltam. Legföljebb elhajt a nő.

De nem hajtott el, kedvesen válaszolgatott a kérdéseimre, és azt is elmondta, honnan szerezte a kocsit. Azt mondta, hogy van egy bolt, aki ezt a márkát forgalmazza, és fel is lehet keresni őket, itt van az üzletük Pesten. De ha valaki távolabb lakna, vagy egyszerűen csak jobban szeret rendelni, megrendelheti ezeket a modelleket a neten is. Kiszállítják az ország minden pontjára a választott terméket, ráadásul ingyenesen, ha valaki 100.000 ft felett vásárol náluk.

A kiállítás megnyitója jól sikerült, de nekem még mindig az járt utána a fejemben, amit a nő mondott. Fel is mentem a cég oldalára, és valóban volt több ahhoz hasonló babakocsi modell is, mint amit az előző nap láttam. Voltak köztük átalakíthatók is, amit akár sport babakocsivá is lehet változtatni. Ennek az is az előnye, hogy a gyerek 4 éves korig is használhatja, vagy amíg nem tanul meg önállóan járni. Emellett az ülő része is könnyen állítható, valamint a tolókar meg a lábtartó is. Van külön garanciális ügyintézés, ha arra lenne később szükségem, mert például elromlik rajta valami.

Ezek után már nem haboztam megrendelni az új babakocsit. A fiamnak is nagyon tetszett, amikor végre kipróbáltuk. Sokkal tágasabb és kényelmesebb, mint az előző volt. Pont olyan multifunkciós babakocsi, amit még sokáig tud majd használni, és utána akár tovább is ajándékozhatjuk, nem olyan típus, ami hamar tönkre megy úgy tűnik.

Néha nem baj az, ha merész az ember, és utána kérdez dolgoknak, ami megtetszik neki. Arra meg végkép nem gondoltam volna, hogy épp a galériában, egy kiállítás megnyitóján találok megoldást egy régi problémára, és akadok rá egy olyan babakocsira, ami végre tetszik is. Látszik, hogy gyerekkel vagy anélkül, de nem kell feladni a régi hobbikat.