Mennyezetfűtés hátránya? A Galériámban biztos nincs!

Hogyan is fűthetnénk be egy modern művészeti Galériát valami igazán exkluzív módon. Valahogy úgy, hogy ne legyen hivalkodó, se extravagáns, de mégis mindenki úgy érezze, hogy órákig tudna itt sétálgatni a kardigánjában. Az a helyzet, hogy manapság nehéz egy modern Galéria élete. A művészeti alkotások olyan széles skálán helyezkednek el, hogy nem egyszer hallottunk mendemondákat félreértelmezett berendezési tárgyakról és fel nem ismert műalkotásokról. Szóval odáig fajult a dolog, hogy a saját Galériám felújításakor komolyan gondolkodóba estem, hogy milyen fűtőtesteket válasszak…

Aztán egy ismerősöm javasolta egy céget, akik elektromos fűtési technikával és beszereléssel foglalkoznak. Elmesélte, hogy ők tavaly télen, márt az ő rendszerüket használták: a padlóba és a falba helyeztettek be elektromos fűtőszőnyegeket. Ezek nagyon jók, mert nem látszanak, nincsen a szobában fizikai láthatóságuk, viszont teljes felületről sugározzák a hőt, nem csak egy helyen melegítenek. Ráadásul biztonságos és nem szorul éves ellenőrzésre. A berendezés mellett a kiállított tárgyaim és a vendégeim is mindig biztonságban lennének.

Nagyon megtetszett a dolog, de ahogy mesélte, hogy milyen feltételeknek kell teljesülni, ahhoz hogy a falba, vagy a padlóba tetethessek fűtőszőnyeget, kicsit elkeserednem. Egy Galéria ugyanis folyton változok, nincsenek állandó bútorok, így nagyon nehéz lenne fix helyet találni a szőnyegeknek. Erre a barátnőm megjegyezte, hogy érdekes, náluk a mennyezetfűtés hátránya volt így kivesézve. Ugyanis irreálisan magas a belmagasságuk és sokkal bonyolultabb lett volna elvégezni a munkálatokat, így esetükben nem ez volt a legmegfelelőbb választás.

Az én Galériámra azonban ez nem igaz és nagyon megörültem, amikor ezt a problémájukat megemlítette, mert én így tudtam meg, hogy ezt az egyedülálló fűtési technológiát a mennyezetre is felrakathatom. Nálam az sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás. Ezért azonnal felvettem a kapcsolatot a cég dolgozóival, akikkel kivételesen jól megértettük egymást. Két hét múlva el is kezdődnek a munkálatok, és ha a burkolók is odateszik magukat, még bőven lesz időm kicsinosítani a termeket az első megnyitó előtt.

Érdekes, hogy ami valakinek a mennyezetfűtés hátránya, az másnak megmenti az egész vállalkozása kivitelezését!