Nem csak a művészetben, a mindennapokban is haladni kell a korral

A férjemmel nagy rajongói vagyunk a művészeti galériáknak. Igyekszünk minél többet megnézni, ha csak egy alkalmunk nyílik rá, így a hétvégéken gyakran művészeti tárlatok látogatása a program. A férjem eleinte ezekért a dolgokért nem volt oda, de néhány év házasság után beadta a derekát, hogy elkísérjen ilyen helyekre, sőt, később ő maga is bevallotta, hogy megszerette a művészetet. Pedig egy nagyon gyakorlatias, földhözragadt emberről van szó, így nem kis teljesítmény volt ez tőlem. Nagyon szeretjük a klasszikus értelemben vett tárlatokat. Tehát gondolok itt a hagyományos tájképekre, szobrokra, portrékra, az ehhez hasonló dolgokra. Azonban egy idő után úgy gondoltuk, ideje lenne tágítani a látókörünket, így eldöntöttük, hogy posztmodern kiállításokra is elkezdünk járni. Először nagyon furcsa élmény volt, ki kellett alakítanunk egy másik nézőpontot, hogy meglássuk ezeknek az alkotásoknak a szépségét, de szerencsére sikerült.

Az egyik ilyen kiállítás meglátogatása után hazaérve a szokásos esti rutinomat végeztem. A fogmosás következett, majd utána elkezdtem a férjemnek panaszkodni, hogy nem érzem úgy, hogy a meglévő, régóta használt fogkefével teljesen tiszták lennének a fogaim. Erre azt válaszolta, hogy lehet, ideje lenne a fogkefe területén is haladni a korral, és a manuális helyett választani egy elektromos darabot. Elgondolkoztam rajta, hogy nekem ez az ötlet hogy nem jutott eszembe? Azt mondta a férjem, hogy mivel nemsokára jön a szülinapom, ha gondolom, válasszak egyet, ami tetszik, és az lesz az ajándékom. Fair ajánlat volt mindkét fél részéről, így bele is vágtam, hogy megtaláljam a megfelelő elektromos fogkefét.

elektromos fogkefe

Ajánlott egy weboldalt, ahol szerinte jó minőségű elektromos eszközöket árulnak. Mivel a férjem általában ért a technikai dolgokhoz, és tisztában van szinte minden újítással, tudtam, hogy érdemes rá hallgatnom. Fel is kerestem az általa ajánlott oldalt, és célirányosan az elektromos fogkefe ajánlatok között kezdtem böngészni. Rengeteg fajta volt, így nem tudtam, hogy fogom meghozni a jó döntést. Végül a legelső találathoz visszatértem, mert az rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Ez egy Xiaomi készülék volt, és azért tetszett meg, mert a telefonom is egy Xiaomi darab. Elég jó tapasztalataim voltak a márkával kapcsolatban, és mivel az ára sem volt rossz, szóltam a férjemnek, hogy jöjjön, és vizsgálja meg a tulajdonságait szakértő szemmel is.

Azt olvastuk, hogy tartozik a fogkeféhez egy alkalmazás, amin keresztül egy csomó dolgot nyomon lehet követni. Ami nekem nem kis meglepetést okozott, az az volt, hogy van az eszközben egy olyan beépített érzékelő, amely figyelmezteti az embert, ha van a szájban olyan fogfelület, amelyet nem mosott át rendesen. Mivel nem sokat konyítok az újdonságokhoz ellentétben a férjemmel, számomra ez szinte elképzelhetetlen volt. Egy alkalmazás jelzi, hogy nem mostam meg megfelelően a fogam? Hihetetlen. Legalább abban biztos lehettem, hogy nem kell majd amiatt panaszkodnom, hogy nem érzem a fogaim elég tisztának.

Mivel a fogínyem elég érzékeny, és korábban sokszor előfordult fogínyvérzés fogmosás során, fontos szempont volt számomra, hogy kíméletesek legyenek a sörték, és ne sértsék fel az ínyemet. De emiatt sem kellett aggódnom, mert a leírásban azt olvashattuk, hogy egy speciális lekerekítési eljáráson estek át a sörték, így többféle fogászati állapotban is használható. Az olvasottak eléggé meggyőztek ahhoz, hogy megrendeljem ezt a Xiaomi elektromos fogkefét. A férjem pedig legalább egyszer megnyugodhatott, hisz semmit nem kellett magától kitalálnia születésnapi ajándéknak!