A művészet mellett az elektromos kerékpározás lett az új hobbim

Gyerekkorom óta rajongok a művészetekért. A különböző múzeumokba szervezett osztálykirándulásokon a többieket mindig csak az érdekelte, hogy jól szórakozzanak a barátaikkal, de én minden egyes alkalommal árgus szemekkel figyeltem, és utána is néztem Csontváry, Munkácsy, vagy éppenséggel Paál László életének és munkásságának. A szüleim egyszer még egy franciaországi utazást is szerveztek a születésnapomra, hogy élőben tekinthessem meg a Mona Lisát.

Ezek után már nem is volt kérdés, hogy művészeti középiskolában, majd pedig az egyetemen grafikusként fogok továbbtanulni. Sikerült is bekerülnöm az ország egyik legjobb művészeti gimnáziumába, majd egyetemére, ahol végre hasonló érdeklődési körrel rendelkező fiatalok vettek körül. Mivel a diploma megszerzése után egy kisebb, főleg pályakezdőket alkalmazó grafikus cégnél helyezkedtem el, a jó társaságról továbbra sem kellett lemondanom. Kaptunk is egy projektet a kollégáimmal, amelynek a keretében különböző járművekről kellett szabadon felhasználható illusztrációkat készítenünk. A busz, villamos, utasszállító repülőgép nem is jelentett problémát, bicikliből viszont most már nagyon sokféle van: elektromos, nem elektromos, városi, trekking, és még sorolhatnám.

A legjobb megoldásnak egy elektromos bicikli bolt felkeresése tűnt, mivel ott biztosan fel tudnak világosítani, hogy melyek a legkelendőbb drótszamár fajták. A barátnőm szülei Dunaföldváron laknak, nem messze egy AB-Roncs nevű kerékpárbolttól. Az interneten rákeresve megtaláltam a webáruházukat a motorbolt.co.hu oldalon. Itt kedvemre válogathattam a széles kínálatból és képet is találtam mindegyik termékről, így bőven tudtam inspirálódni. Minden sima és elektromos bringa tulajdonságai le voltak írva pontosan, így nem volt nehéz elképzelni, hogy a valóságban hogyan működhet.

Igazából egyre többször kezdtem el eljátszani a gondolattal, hogy milyen is lehet a való életben egy király elektromos bringán tekerni, főleg amikor a projekt kapcsán valami nem úgy sikerült, és jól esett volna levezetni valamilyen módon a feszültséget. El is határoztam tehát, hogy rendelek egyet a motorbolt.co.hu elektromos bicikli bolt webáruházából. A kedvenc színem a kék, és művészként nekem ez nagyon fontos. Talán furcsának hangzik, hogy nálam a tökéletes bicikli kiválasztásánál a szín az egyik legmeghatározóbb tényező, mivel többnyire mindenki mindent néz, csak ezt nem. A keresőbe ugyanakkor bármit beírhattam, így hát megpróbálkoztam vele. Ki is hozott az oldal mindenféle kék biciklit, sőt, hozzáillő kiegészítőket is, például egy ugyanolyan színű tatyót, amiben tekerés közben is kényelmesen vihetem magammal a legszükségesebb cuccaimat. Végül biciklis dzsekit is vettem, ami nemcsak hogy jól néz ki, de még praktikus is hidegebb idő esetén.

Nem is baj, hogy rászántam egy nagyobb induló költséget az elektromos kerékpározás elkezdésére, mivel egyrészt az egészségemért is teszek ezáltal, ami minden pénzt megér, másrészt pedig a vásárlás után járó pontokat legközelebb be fogom tudni váltani, akár egy nagyobb mértékű árengedményre. Egy elektromos kerékpárt pedig mindig lehet fejleszteni, szebbé és jobbá tenni különböző kiegészítők segítségével, illetve időnként a kisebb javításokra is fel kell készülni az ehhez használandó eszközökkel. Kedvezmények ettől függetlenül is vannak időszakosan, az új termékekről és népszerű bicajos cuccokról pedig szintén könnyen értesülhetünk, ha rendszeresen látogatjuk a motorbolt.co.hu weblapot.

Már izgatottan vártam az új elektromos kerékpárom érkezését, ami pontosan olyan volt, mint amilyennek elképzeltem… illetve lerajzoltam. El is indultam vele egy mini biciklitúrára, és már a próbakör után sokkal kevésbé éreztem magam feszültnek. A számos új élménynek itt még korántsem volt vége, amit a motorbolt.co.hu elektromos bicikli boltból szerzett járgányom társaságában tapasztaltam meg. A gyönyörű vidékek, ahova eljutottam általa, továbbra is inspirációt nyújtanak a grafikus munkám és a hobbi művészeti tevékenységem során is.