A gyertyakészítés is lehet művészet

Az utóbbi években azt veszem észre, hogy nagy reneszánszukat élik a kézműves termékek, és főként a fővárosban ki is alakult egy olyan réteg, akik megtöltik a vásárokat – gyertyák, szőttesek, hímzések, egyéb kézműves termékek. Sokan printekkel foglalkoznak, de dolgoznak akár fával, az egyik legnépszerűbb vonala mindennek pedig kétségkívül a kerámia, ami a sok újhullámos kávézónak és a vendéglátóhelyeknek is köszönhető. A művészet és a design így ilyen értelemben nem választható el mindig élesen egymástól, noha sokan hajlamosak ezeket a termékeket nem design értelemben befogadni, pedig többek, mint egyszerű használati tárgyak, hiszen valakinek a szellemi termékei is egyben. A művészetek és a design egyaránt közel áll hozzám, de a kézműves vonal valamiért különösen – kissé gyermekkoromat idézi.

Nem véletlen a témamegközelítés: a gyertya készítés alapanyagai gyakorta beszerzett termékek nálam, ráadásul minden esetben egy már nagyon jól bejáratott áruházból rendelek. Ez az online shop nem más, mint a Pipere Porta, akikkel maximálisan meg vagyok elégedve, ezért is szerettem volna ajánlani őket. Nem tudom, mennyien ismerik őket, de egyébként egy budapesti székhelyű cégről van szó, így kifejezetten jól jön, hogy országosan tudnak mindenfelé szállítani. Szeretem, hogy ilyen egyszerű a folyamat, hogy elég online összeválogatni mindent, és házhoz érkezik a rendelés. Ráadásul sokféle szállítási és fizetési opció van, ami szerintem külön piros pont egy webshopnál, főleg a mai világban. Fontos a rugalmasság, és ez náluk abszolút megvan. Persze azért egy csomagpontnál például érdemes arra figyelni, hogy időben vegyük át a csomagot, de nyugodtan lehet házhoz szállítást kérni, és akkor ott pedig magától értetődő és adott egy időintervallum, amikor megérkezik hozzánk a futár.

Nagyon szeretek kézműveskedni, és imádom a DIY-projekteket, szóval nálam nem csak a gyertya készítés alapanyagai kerülnek általában a kosárba. A kedvenceim az oldalon kapható szárazvirágok, annyira szépen és különlegesek! A kedvencem a szárított damaszkuszi rózsabimbó, de a bio szárított körömvirágot is többször újrarendeltem már.

Ha épp gyertya készítés alapanyagai után kutakodsz, akkor remélem, hogy megtalál e bejegyzés és tudok neked segíteni ezzel a kis javaslattal, tippel, azaz hogy érdemes lehet a Pipere Portát választanod. Jó árak, minőségi alapanyagok, gyors szállítás, mi kellhet még? Szerintem érdemes vele tenni egy próbát minden kézműveskedőnek, én csak ajánlani tudom őket!