Egy elbeszélés arról miként mentették meg a Mannol olajok az autómat

Ha belegondolok, hogy mennyire nem mindegy, hogy az ember mennyire törődik az autójának megfelelő karbantartásával, akkor folyton rá kell jöjjek, hogy a többségünk mekkora tévúton jár. Sajnos hajlamosak vagyunk (köztük az én múltbéli személyem is), hogy ne foglalkozzunk olyan dolgokkal, amik jelentéktelennek tűnnek külsős szemmel vagy legalábbis úgy érezzük, hogy bár a tulajdonunkban van az adott tárgy de nem képezi annyira az életünk állandó részét, hogy időt és pénzt nem sajnálva tartsuk azt karban.

Ilyen volt nekem az autóm, vagyis nem teljesen, hiszen nyilván nem hittem azt,hogy minden nemű karbantartás nélkül bármilyen hasznát is vehetem majd hosszú távon, de valahol mégis az volt az érzésem, hogy nem igazán éri meg több figyelmet rászentelni az állapotára mint az évente egyszer történő állapotfelmérés, hiba kijavítás és az ehhez köthető akciók. Nem igazán mondanám ugyanis, hogy életem fontos részét képezte volna a járművem. Alapvetően művészetből élek, ezért nyilvánvalóan sok minden más is foglalkoztat akár egy adott másodpercben is, minthogy mi is áll a garázsomban. Sajnos ez egy idő után elkezdett visszaütni elég rendesen. A motorom ugyanis elég rossz állapotban volt egy idő után, amiért az autószerelőm egyértelműen az általam használt nem éppen minőségi motor olajat tette felelőssé, egyben kijelentette, hogy ha nem váltok valami minőségire akkor könnyen megeshet, hogy hamarosan búcsút kell mondanom a meglevő járművemnek. Mivel nem igazán volt kedvem és hangulatom egy új autó megvásárlásához akkor és ott hirtelen ezért úgy döntöttem, hogy megfogadom a tanácsát és inkább egy minőségibb márkába fektetek be, mint egy új autóba. Így hát a szerelőm javaslata nyomán eljutottam a Mannol olajok családjához, ami egy kifejezetten biztató találat volt. Egyrészt tetszett, hogy széleskörűen utána tudtam járni, hogy milyen termékeik vannak, ráadásul a referenciáik is meggyőztek arról, hogy erre érdemes lenne befizetnem egyet, legfeljebb továbbkeresgélek még akkor is ha a kocsim állapota már nem igazán tűrte meg sokáig, hogy rosszul bánjak vele. A biztonság kedvéért azért kicseréltünk jó pár alkatrészt, hogy amennyiben lehetséges ne úgy várjuk az eredményt, hogy semmit nem tettünk a probléma megfékezése érdekében. Azt hiszem mostanra elmondhatom, hogy bár mindez valóban elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy legalább meglássam mire is megyek majd a Mannol olajok segítségével, de mindenképpen meggyőző eredményt produkált a termékcsalád. Az autóm sokkal jobb állapotban van, köszönhetően nyilván a cseréknek is de ettől függetlenül az azóta történt átvizsgálások azt is kimutatták, hogy mindenképpen sokkal jobban fenntartja az állapotát mint korábban.

Mannol olajok

Mannol olajok

Ez az a tény, ami számomra, laikus ember számára mondhatni önmagáért beszél. Nem voltam túlzottan nagy meggyőződéssel afelé, hogy tényleg egy új motorolaj fogja majd megmenteni az enyészetnek indult kocsimat, de a Mannol meggyőzött arról, hogy valójában mindez lehetséges is lehet. Persze nem mondom, hogy feltétlenül ennek a „varázsütésnek” köszönhető a siker, de nem vitatnám el a neki kijáró elismerést!

Szóval most azt a helyzet, hogy volt egy autóm, ami úgy tűnt, hogy hamarosan mehet a bontóba és mint egy orvos, amikor felajánlja a tikos, kísérleti kezelést amikor már nincs más hátra úgy kaptam meg a Mannol termékkatalógust és szerencsére tényleg életmentőnek bizonyult! Innentől fogva bár tudom, hogy nem várhatok a végtelenségig a kocsim lecserélésével de legalább egy kényelmes lépést sikerült tennem afelé, hogy amennyire lehetséges kihúzhassam addig a választást amíg nem találom meg a megfelelő pótlást.