Toner keresése: azt hinné az ember, hogy egyszerű, pedig nem

Grafikusként a munkának csak az egyik része a kreatív alkotás, a többi viszont csak rabszolgai másolás, módosítgatás, és legfőként nyomtatás. Névjegykártyákat gyártok főleg, üzletembereknek, vállalkozóknak, akik elég érzékenyek a minőségre. Éppen ezért az átlagosnál jóval drágább és nagyobb teljesítményű nyomtatóm van, amibe nem egyszerű a toner utánpótlása. Ha kifogy, és nem tudom teljesíteni a megrendeléseket, akkor sajnos bevételtől esem el, ami elég kellemetlen. Tekintve, hogy sok helyre kell sok mindent fizetnem, így nem tehetem meg azt, hogy megváratom a megrendelőimet.

Egyszer aztán megtörtént a baj: nem figyeltem oda, és kifogyott a toner a nyomtatómban, és a szokásos beszerzőhelyemen sem volt raktáron. Ez önmagában még nem lett volna akkora gubanc, azonban elég sok munka várt még rám befejezetlenül, nekem pedig haladnom kellett volna, úgyhogy hívogathattam fel egyesével a megrendelőket, és kérhettem tőlük bocsánatot és haladékot. Szerencsére megértőek voltak, bár volt, aki bosszankodott kicsit, de összességében aránylag szerencsésen megúsztam. Mindenesetre ez jó tanulság volt, hogy sosem szabad az ilyesmit halogatni. Csak az a bajom, hogy az én nyomtatómhoz való toner nem fordul ám elő minden közértben, hanem kimondottan egy szakboltba jártam érte eddig. Viszont így, hogy egyszer nem volt, ki tudja, hogy mikor történik meg ismét. Úgyhogy innentől kezdve csak és kizárólag rendelni fogom, így időt, és valószínűleg pénzt is megspórolok, nem is beszélve arról, hogy nem a boltnak, hanem nekem kell utánarendelnem. Viszont hol találok olyan helyet, ahol van nekem való? Ez volt a nagy kérdésem.

toner

Egy régi pályatársam, akivel gyakran megosztoztunk a munkán, szintén hasonló gondokkal küszködött. Az incidens után beszélgettünk telefonon, és elpanaszoltam neki, hogy mi történt velem. Szerencsére kész javaslata volt a problémára, ugyanis ő már talált magának megbízható és gyors beszerzési forrást. Megadta nekem egy webshop elérhetőségét, ami kimondottan nyomtatókkal, tonerekkel, patronokkal foglalkozik, és tekintélyes választékkal rendelkezik mindezekből. Nekem több se kellett, lecsaptam a lehetőségre, és minél hamarabb felkerestem az ajánlott helyet. Nem csalódtam, ugyanis ilyen komoly választékkal még sosem találkoztam korábban! Szépen gyártónként, típusonként lebontva ki lehet keresni azt amire szükségem van, nem kell órákig listákat görgetni, hogy elfáradjon a szemem. Természetesen meg is találtam amire szükségem van, úgyhogy megrendeltem, plusz egy tartalék darabot a biztonság kedvéért.

Tulajdonképpen ha belegondolok, toner vásárlása ilyen egyszerű még nem volt a pályafutásom során, úgyhogy azt hiszem, innentől kezdve is ezt a webshopot fogom használni. Ráadásul most a szállítás is ingyenes volt, úgyhogy ennyivel is beljebb voltam, megspóroltam magamnak egy utat. Másnak is csak javasolni fogom, aki esetleg hasonló gondokkal küszködik, mert ennél egyszerűbb és kényelmesebb megoldást úgysem fog találni.